PRAT – en podd om vardagskommunikation i samarbete med Cecilia Granquist Dahmén. Vi pratar om stort och smått med vardagskommunikation som utgångspunkt och delar med oss av våra erfarenheter. Vi startade PRAT i mars 2019 och sänder ett avsnitt varje torsdag.

Cecilia och jag har samarbetat i flera sammanhang sedan början av 2000 talet och känner varandra väl. Vi har bl.a. gjort Tyra och Vera i många år och samarbetat i uppdrag med kommunikation som grund. Jag saknade samarbetet med Cecilia och det visade sig att hon var intresserad av att samarbete igen – frågan var bara med vad. Efter resonerande kom vi fram till att göra en podd tillsammans. Vi hade ingen aning om vad vi gav oss in på mer än att det var spännande med nytt gemensamt projekt. Vi förberedde oss på olika sätt, lyssnade på poddar och tog reda på hur man gör en podd. Cecilias del blev den tekniska med att köpa in utrustning som mikrofon samt sätta sig in i inspelning och redigering. Vi skulle bestämma namn på podden, välja musik, ta foto för profilbild. Vi övade några gånger och sedan satte vi igång att sända – det var oerhört spännande och pirrigt.

Vi fortsätter vårt PRAT för att vi tycker det är roligt, vi lär av varandra i våra samtal, ger reflektion både i och efter samtalet. Vi tror att våra lyssnare får idéer som man kanske inte dagligen tänker på och en möjlighet att reflektera. Podden är föredömligt kort, 15-20 minuter med lättsamt prat om vardagliga händelser när det gäller kommunikation, som aldrig nog kan utvecklas och förbättras både muntligt och skriftligt oavsett vilken tid vi lever i. 

Kommunikation är grunden i allt.